BYOD

Bring Your Own Device – BYOD

Wij hebben belangrijke stappen gezet in de richting van de digitalisering van ons onderwijs. Met behulp van de laptop of tablet kunnen we meer maatwerk leveren aan de leerlingen. Aanvullend op de digitale leermiddelen gebruiken sommige vakken leerwerkboeken. Alle leerlingen hebben via hun eigen device steeds meer toegang tot interactieve digitale methoden en content. Deze content wordt via onze elektronische leeromgeving binnen Magister beschikbaar gesteld. 

Op Stad & Esch geldt sinds enkele jaren het principe van Bring Your Own Device (BYOD). Dat wil zeggen dat leerlingen hun eigen laptop of tablet mee naar school nemen. De ouders/leerlingen zijn de eigenaar van het apparaat. BYOD valt onder de vrijwillige ouderbijdrage. Ouders kunnen een beroep doen op het Stad & Esch voor elkaar fonds.

Welke laptop of tablet?

Niet elk apparaat is geschikt om op school mee te werken. Een mobiele telefoon bijvoorbeeld accepteren we niet als digitaal leermiddel. Maar welke dan wel?

Jonge ICT-coaches

Onze JIC’ers (jonge ICT-coaches) geven we een rol bij het gebruik van Magister, Office, werking digibord, andere programma’s en informatievoorziening van leerlingen en ouders. Per klas is één JIC’er actief. We stellen een uitdagend scholings- en innovatieprogramma voor ze samen. En ze hebben een vaste begeleider: Gino Veelo.

Vragen

Voor vragen en meer informatie kunt u terecht bij onze servicedesk via: servicedesk@stadenesch.nl